Комунальний заклад "Мурованокуриловецький спортивний ліцей" Вінницької обласної Ради


Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Квітень » 10 » За чисте довкілля
17:39
За чисте довкілля

      З приходом весни та тепла учні Мурованокуриловецької санаторної школи–інтернату долучилися до акції «За чисте довкілля». Бадьорі та усміхнені учні висадили в парку саджанці каштанів.

       Діти розуміють, що озеленення територій - це важлива та дуже корисна справа. Поряд із школярами лопати, віники та граблі до рук взяли вчителі й вихователі. Своїм вихованцям вони особистим прикладом доводять: подібні заходи мають об’єднувати всіх навколо однієї мети – піклування про довкілля та підтримання навколишнього середовища у належному стані. "Присвятити годинку свого особистого часу на приведення території школи до ладу зовсім не важко. Тим паче, якщо до роботи підходити гуртом. Одні – підмітають, інші висаджують квіти, треті - займаються побілкою бордюрів і дерев", - говорять учні. Прибравши шкільну територію, учні взялися до узбіч дороги й озеленили їх ірисами та півоніями.

      Можливо,  не всім відомо, що з 1 січня 2018 року набув чинності пункт 12 до статті 32 Закону України «Про відходи», який зобов’язує  всіх нас сортувати сміття. Для учнів школи-інтернату сортування сміття - це звична справа. Уже декілька років поспіль, проводячи генеральне прибирання парку та пришкільних територій  діти одразу сортували сміття на пластик, скло та папір.

       Кожна дитина, вчитель чи вихователь у школі збирають і макулатуру,  яка є «вторинною сировиною». Тепер у класах є коробки в які учасники акції, складають непотрібний папір, який раніше викидали у смітник. Кошти, отримані в результаті здачі сировини, діти використовують на  потреби класу. Для прикладу, восени цього навчального року, учні 8-Б класу зібрали 500 грн, з яких придбали футбольного м'яча для ігор у вільний час.

      Окрім макулатури, діти збирають склотару, пластик та металеві бляшанки, які часто зустрічаються у нашому парку. Подібні акції є величезним вкладом маленьких дітей у  збереження  лісів.

     Приєднуйтеся до нашої акції «Збережемо  легені нашої планети»! Не будьте байдужими.

Іваненко Оксана,

Вихованка гуртка «Юні журналісти»,

11 клас

 

Переглядів: 498 | Додав: grigorash_ivanna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar