Комунальний заклад "Мурованокуриловецький спортивний ліцей" Вінницької обласної Ради


Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Листопад » 29 » Зустріч із службами у справах дітей
17:43
Зустріч із службами у справах дітей

     З метою ознайомлення з умовами проживання дітей-сиріт і дітей позбавлених батьківського піклування Мурованокуриловецьку санаторну школу-інтернат відвідали працівники Служби у справах дітей Вінницької облдержадміністрації та Відділу у справах дітей Мурованокуриловецької райдержадміністрації, з якими у прес-центрі школи було організовано зустріч для вихованців гуртка «Юні журналісти».

     «У ті моменти, коли батьки не піклуються про своїх дітей, коли вчиняють насильство щодо дітей: психологічне, економічне, сексуальне чи фізичне - служби надають усі можливі заходи соціального захисту. Для цього в нашому підпорядкуванні  є центри соціально-психологічної реабілітації дітей у Жмеринці та Вінниці, де протягом пів року діти навчаються, займаються з психологом і проходять період реабілітації», розпочала бесіду головний спеціаліст сектору профілактики дитячої бездоглядності  Воробйова І. І..

 

     Під час бесіди з учнями школи, працівники соціальних служб дали відповіді на питання, які найбільше цікавили дітей:

 Чи впливає антитерористична операція в країні на ситуацію в сім’ях переселенців зі Сходу та тих дітей, які можуть стати безпритульними?

 Однозначно, ситуація впливає і таких дітей є дуже багато. Чимало родин переїхали на мирну територію, а є й такі, де батько чи мати проти переїзду. У таких випадках одна зі сторін подає позов до суду та лише тоді  вирішується місце проживання дитини,  — головний спеціаліст відділу усиновлення та сімейних форм виховання служби у справах дітей Вінницької облдержадміністрації Боднар Т. В.

Чи доводилося вам забирати дітей із сім’ї? Які для цього є підстави?

 Це називається відібрання дитини. Такі випадки є і вони непоодинокі. Це трапляється тоді, коли виникає загроза життю дитини: дитина хвора, а її ніхто не лікує; батьки вживають алкоголь; діти бездоглядні; в будинку холодно і немає їжі, а батьки ухиляються від своїх  обов’язків. У такому випадку служба готує розпорядження про відібрання дитини. Вона певний час перебуває  в лікарні, де її здоров’я обстежують спеціалісти, а тоді направляється до закладів соціальної реабілітації згідно законодавства України. Після чого служба підбирає сім’ю для дитини,  — пояснили спеціалісти  служби у справах дітей Вінницької облжержадміністрації.

     Начальник у справах дітей Мурованокуриловецького району Остапович І. М. пообіцяв дітям провести бесіду на тему соціального захисту дітей з іншими учнями школи, чому вони дуже зраділи.

Іваненко Оксана,

11 клас

 

Переглядів: 224 | Додав: grigorash_ivanna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar