Комунальний заклад "Мурованокуриловецький спортивний ліцей" Вінницької обласної Ради


Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Листопад » 14 » Конкурс декламаторського мистецтва польської поезії
00:28
Конкурс декламаторського мистецтва польської поезії

Вперше у стінах Мурованокуриловецької санаторної школи-інтернату зазвучала поезія польською мовою. 9 листопада було проведено шкільний етап обласного конкурсу декламаторського мистецтва в номінації «Польська мова», присвяченого творчості польської письменниці Марії Конопницької.

Учасники конкурсу представили як дитячі вірші, так і серйозні поезії глибокого патріотичного змісту. Веселі та цікаві вірші «Deszczyk», «Jesienią», «Co słonko widziało», які зачитали учні 6-7 класів, зрозуміли навіть ті, хто ніколи не вивчав польської мови. Дух битви та важливе значення слова «Вітчизна» з неймовірною майстерністю передали учасники 9-10 класів в поезіях «Rota» та  «Ojczyzna». Глядачі з цікавістю спостерігали за дійством на сцені,  хвилювалися за учасників та підтримували їх.

Переможцями конкурсу стали: Грабовська Оксана, 9 клас (І місце); Козак Єлизавета, 7 клас (І місце); Мельник Олександра, 10 клас (ІІ місце); Вергата Вікторія, 7 клас (ІІ місце); Соловей Руслана, 6 клас (ІІІ місце).

Усі учасники отримали подяки за активну участь, а переможців було нагороджено грамотами.

На знак поваги та шани до польського народу по завершенню заходу усі присутні виконали гімн Польщі.

ІІ районний етап конкурсу було проведено 13 листопада  на базі Мурованокуриловецької СЗШ І-ІІІ ступенів № 2, де журі обрало найкращих читців, які представлятимуть Мурованокуриловецький район на ІІІ обласному етапі в місті Вінниці.

4 призових місця вдалося отримати учням санаторної школи-інтернату. Впевнену перемогу в категорії «9 – 11 класи» здобула Грабовська Оксана (І місце); почесне ІІ місце посіла Мельник Олександра. У категорії «5 – 8 класи» ІІ місце розділили учениці 7 класу Вергата Вікторія та Козак Єлизавета. Бажаємо їм не зупинятися на досягнутому та здобувати вищі перемоги!

Євгенія БРИЧАНСЬКА,

вчитель іноземної мови Мурованокуриловецької санаторної школи-інтернату

Переглядів: 437 | Додав: grigorash_ivanna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar